وعدهی ۱۶ ساله خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس https://moonnews.ir/وعدهی-۱۶-ساله-خصوصیسازی-استقلال-و-پ/ Sat, 11 Sep 2021 12:34:46 0000 عمومی https://moonnews.ir/وعدهی-۱۶-ساله-خصوصیسازی-استقلال-و-پ/ ماجرای خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال از داستانهای هزار و یک شب فاصله گرفته و نزدیک به 6000 روز است که رسانه ها و هواداران این دو باشگاه با وعده توخالی اجرای آن به خواب رفته اند! به گزارش ماه نیوز ، NewsOnline وی در ادامه نوشت: سال هاست موضوع خصوصی سازی تیم های استقلال …
ماجرای خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال از داستانهای هزار و یک شب فاصله گرفته و نزدیک به 6000 روز است که رسانه ها و هواداران این دو باشگاه با وعده توخالی اجرای آن به خواب رفته اند!
به گزارش ماه نیوز ، NewsOnline وی در ادامه نوشت: سال هاست موضوع خصوصی سازی تیم های استقلال و پرسپولیس موضوع محافل ورزشی بوده است. مدیران و وزرای ورزش با هر بازدید وعده های شیرینی مبنی بر خصوصی سازی می دهند که تا به امروز محقق نشده است. این دو باشگاه محبوب که زیر نظر مستقیم وزارت ورزش فعالیت می کنند با مشکلات و موانع متعددی از جمله بدهی سنگین مالی روبرو هستند. در همین راستا ، معاون سازمان خصوصی سازی ، پرسپولیس و استقلال مجموع بدهی خود را 380 میلیارد تومان اعلام کردند و گفت: «برای ورود این دو باشگاه به بورس ، مقاله ای از انجمن دو شرکت لازم است. “این فقط یک مانع در خصوصی سازی تیم ها است ، اما چرا این اتفاق نمی افتد و چرا همه چیز فقط یک فرمول باقی می ماند؟ چرا دولت ها می آیند و می روند و آنچه باقی مانده فقط یک وعده رویایی است؟
فرایند خصوصی سازی
در 16 دسامبر 2016 بود که مسعود سلطانیفر ، وزیر ورزش و جوانان ، اعلام کرد که پیشنهاد این وزارتخانه برای انتقال استقلال و پرسپولیس که به تصویب هیئت وزیران رسیده است ، پس از گذراندن مراحل کارشناسی در کمیسیون اقتصادی ، به تصویب هیئت وزیران رسیده است. “بر اساس این تصمیم شورای وزیران ، نهاد خصوصی سازی وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئولیت کلیه مراحل ارزیابی ، قیمت گذاری ، تعیین شرایط و نحوه واگذاری به متقاضیان را بر عهده خواهد داشت.”
اواخر دی ماه وزیر ورزش درباره خصوصی سازی دو تیم افزود: افزایش سرمایه دو باشگاه در نظر گرفته شده است و باید بدانیم که سرمایه یکی از این باشگاه ها یکی و دیگری 10 میلیون بود. تومان اما در حال حاضر سرمایه یک باشگاه 701 میلیارد تومان است. «سرمایه دوم 710 میلیارد تومان است. علاوه بر این ، کلیه گزارشهای مالی و حسابرسی توسط نهاد حسابرسی مستقل ایران با دقت مورد بررسی قرار گرفته است و ما منتظر تصمیم خواهیم ماند. شورای پذیرش در این زمینه. “
با این حال ، در آخرین روزهای سال 1997 ، سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که قیمت هر دو باشگاه توسط کارشناسان تعیین شده است و جلسه هیئت مدیره نقل و انتقالات در اوایل سال برگزار می شود و قیمت در این زمان تأیید یا رد می شود. ملاقات. رئیس سابق نهاد خصوصی سازی گفت: “آمادگی جابجایی این دو باشگاه هنوز انجام نشده است و ما این دو باشگاه را برای انتقال آماده می کنیم.” به دلیل عدم شرایط و تفاهم با پارلمان و نهادهای نظارتی ، انتقال به پایان سال 1998 موکول شد.
قول به قول!
ورود سهام سرخه به بازار سرمایه تا پایان سال 98 محقق نشد و مسئولان از عرضه عمومی اولیه سهام استقلال و باشگاه پرسپولیس تا پایان نیمه اول سال 1999 خبر دادند ، اما نه تنها در نیمه اول بلکه همچنین در نیمه دوم سال گذشته وعده انتقال این دو باشگاه به بخش خصوصی اما به همین جا ختم نشد و بارها از سوی مقامات وزارت ورزش و جوانان اعلام شد که استقلال و پرسپولیس قبل از پایان دولت دوازدهم خصوصی می شوند.
در 19 مه سال جاری ، وزیر امور اقتصادی و دارایی ، فرهاد دژپسند ، در مورد موضوع انتقال پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی صحبت کرد:
“انتقال این دو باشگاه ضروری است و باید استانداردهای بورس اوراق بهادار را ارائه دهد تا در بازار سهام ارائه شود ، و یک فرآیند طولانی برای تطبیق شرایط آن با نیازهای بازار سرمایه وجود دارد ، و اکنون موضوع در مراحل نهایی
پایان دولت دوازدهم ، همان سوپ ، همان کاسه
هنگامی که پیش بینی می شد که این امر در نهایت در زمان وزارت مسعود سلطانیفر اتفاق خواهد افتاد ، این اتفاق نیفتاد مگر اینکه شکی وجود نداشت که این فقط یک وعده بود.
موانع خصوصی سازی
اولین و مهمترین مشکل ورود استقلال و پرسپولیس به بورس عدم تشکیل مناسب اقتصادی و ورزشی است. در ایران هیچ طرفدار فوتبال وجود ندارد که نداند این دو باشگاه بزرگ پایتخت با مشکلات مالی زیادی روبرو هستند و پنجره های نقل و انتقالات آنها بارها به دلیل بدهی به بازیکنان خارجی توسط فیفا بسته شده است و حتی یک نفر هم وجود ندارد. روز طلبکاران داخلی و استقلال و پرسپولیس اخبار مربوط به آن نباید در رسانه ها قرار گیرد. علاوه بر این ، ساختار مالی Magpies از شفافیت لازم برای ورود به بازار سهام برخوردار نبود و حتی مدیران این دو باشگاه بارها اعتراف کردند که گزارش های مالی را برای اخذ مجوزهای لازم از AFC مستند و دستکاری کرده اند. به مشکل دیگر این دو باشگاه عدم شفافیت دارایی ها است.
قبل از انتقال دو ورزشگاه امام رضا به استقلال و شهید کاظمی پرسپولیس ، دارایی این دو باشگاه تنها چند میلیون بود. اما با جابجایی دو ورزشگاه ناگهان چند میلیارد به ثروت این دو اضافه شد و این مانع از فروش سهام دو باشگاه شد.
موانع از زبان استاد بازار سهام
مهدی حسینو ، کارشناس ارشد حسابداری و بازار سهام معتقد است: “استقلال و پرسپولیس حتی به معیارهای بازار سهام نزدیک نیستند. برای ورود به بازار سهام ، هر دو باشگاه باید سودآور باشند. حداقل برای سه سال متوالی.
حسینو در توضیح مقدمات فهرست بندی شرکت های دولتی در بورس ، تأکید کرد: “یک شرکت دولتی باید تمام صورت های مالی خود را به صورت شفاف ارائه دهد و تمام بدهی ها و درآمد آن شرکت باید مشخص و در آنجا باشد. هیچ ابهامی وجود ندارد. “یکی از مسائل مهم ساختار قوی و مناسب مالی است. یعنی همه چیز باید شفاف و پاسخگو باشد و هیچ نقطه سیاه در توافق بازیکنان و حامیان مالی به ویژه وجود نداشته باشد. به “
با این حال ، اگر این دو تیم وارد بازار سهام شوند و سهام بفروشند ، هیچکس سهام این شرکت های بازنده را نمی خرد ، مگر کسانی که سهام خود را می دانند و می دانند زیان ده سهام است و فقط این تیم ها علاقه مند هستند.
درگیری افسران
چند روز پس از پایان خدمت سلطانیفر و انتصاب سجادی به عنوان وزیر جدید ، موضوع خصوصی سازی دوباره مطرح شد. اما این بار ، مصاحبه ای آب پاکی را روی دست همه ریخت!
امیررضا خادم ، معاون اسبق وزیر ورزش در خصوص خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس گفت: به دلیل مشکلات جدی اقتصادی و حقوقی ، استقلال و پرسپولیس به هیچ عنوان نمی توانند خصوصی شوند و نمی شوند.
در پاسخ به این مصاحبه ، مهدی علی نژاد در گفتگوی تلفنی در یک برنامه تلویزیونی افزود: کسانی که می گویند خصوصی سازی امکان پذیر نیست ، از تلاش های دو سال گذشته آگاه نیستند.
با این حال ، اظهارات ضد و نقیض هنوز در حال انجام است و ما باید منتظر بمانیم و ببینیم داستان خصوصی سازی در نهایت چگونه ظاهر می شود.
این بازی خصوصی از کجا آمده است؟
رئیس جمهور ، وزیر ورزش ، وزیر اقتصاد ، رئیس سازمان خصوصی سازی و بسیاری از سران و مقامات بیش از 16 سال است که با وعده “خصوصی سازی فوری استقلال” منتظر رسانه ها و هواداران هر دو تیم هستند. و پرسپولیس “. محمدرضا یزدانی خرم با یک جمله آب پاکی را روی دستان همه ریخت و ثابت کرد که این امر با توجه به شرایط فعلی غیرممکن است.
یزدانی خرم در فروردین 1378 در بیانیه ای عجیب و تامل برانگیز گفت: “این انتقال غیرقانونی است!” بلانشت به یکی گفت نمی تواند با خاله اش ازدواج کند ، او گفت ما ازدواج کردیم! این اصرار بر انتقال غیرقانونی وزارت ورزش هم همین مثال است! بر اساس ماده 141 قانون تجارت ، یا ترکیب مالی دو تیم باید بهبود یابد یا باید ورشکستگی خود را اعلام کنند.
با وجود این بیانیه ، مقامات هنوز می خواهند دو باشگاه را خصوصی کنند. کاری که سه دولت گذشته حداقل در ظاهر می خواستند انجام دهند ، اتفاق نیفتاد.
می توان گفت که در آخرین سال دولت محمد خاتمی ، اولین نشانه های انتقال این باشگاه ها به بخش خصوصی دیده شد و دولت اصلاحات از آن بیرون آمد ، اما حتی در چهار سال اول این موضوع در محمد ذکر نشد. دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد در نهایت انتخابات مطلوبی برای احمدی نژاد بود ، اما نتیجه همه آن مصاحبه ها و ادعاها فقط انتقال درفشی فر و کار خوب به دو باشگاه برای افزایش ثروت و ورود به بازار سهام بود ، که خود به یک داستان تبدیل شد. هزار و یک شب. هنوز تمام نشده است و جادوگران هنوز در دست دولت هستند.
انتهای پیام