آزمون و خطا در تنظیم بازار لاستیک https://myirannews.ir/عمومی/آزمون-و-خطا-در-تنظیم-بازار-لاستیک/ https://myirannews.ir/عمومی/آزمون-و-خطا-در-تنظیم-بازار-لاستیک/#respond اخبار ایران من Fri, 09 Jul 2021 00:53:19 0000 عمومی https://myirannews.ir/عمومی/آزمون-و-خطا-در-تنظیم-بازار-لاستیک/ بدیهی است که این بار وسوسه و ناامیدی در کنترل بازار با لاستیک ها به منصه ظهور رسید. به گزارش اخبار ایران من ، این روزنامه جام جم وی نوشت: “بازار ملی فوتبال از زمان برداشت ارز 4200 تومانی برای صادرات و جایگزینی ارز نیمای با چالش های زیادی روبرو شده است ؛ از دو …
بدیهی است که این بار وسوسه و ناامیدی در کنترل بازار با لاستیک ها به منصه ظهور رسید.
به گزارش اخبار ایران من ، این روزنامه جام جم وی نوشت: “بازار ملی فوتبال از زمان برداشت ارز 4200 تومانی برای صادرات و جایگزینی ارز نیمای با چالش های زیادی روبرو شده است ؛ از دو سال گذشته بازار با اعتراض رانندگان به افزایش قیمت روبرو بوده است. کمبود لاستیک و از طرف دیگر ما صف های طولانی برای خرید تایر در این کشور را تجربه کرده ایم. صف های بزرگ برای خرید دارو در این کشور ؛ سنتی که در قرن سیزدهم خود را نشان می دهد ، اما ریشه های آن به زمان رسمی پول 4200 تومانی در سال 1997.
هزینه کل تولید کننده تایر ایرانی با 300 میلیون دلار صادرات و 200 میلیون دلار تایر داخلی تاکنون به 500 میلیون دلار رسیده است. (بدیهی است که بیشتر آنها از مواد وارداتی نیز ساخته می شوند.)
طی دو سال گذشته ، رانندگان ، به ویژه رانندگان ، دچار گرانی و کمبود شدید لاستیک شده اند ، به همین دلیل شاهد بسیاری از خطوط تولید بوده ایم. از 11 آوریل سال گذشته ، 4200 تومانی از فروش مواد اولیه و آخرین کالای لاستیکی برداشت شده بود. از طرف دیگر افزایش قیمت مواد اولیه و از طرف دیگر افزایش 105 درصدی قیمت لاستیک های سنگین باعث شده مصرف کنندگان با مشکلات قیمتی زیادی روبرو شوند.
افزایش لاستیک در کشور
اکنون لاستیک ها چند قیمت در بازار دارند و این مسئله باعث ایجاد مشکل در این کشور شده است. در همین حال ، داوود سعادتی نژاد ، مدیرعامل اتحادیه بازرگانی تایر تهران گفت که قیمت تایرهای این شرکت تفاوت چندانی با بازار آزاد ندارد و ارزش بازار برخی کالاهای کوچک مصرفی کمتر از قیمت استاندارد است. تا پایان سال 1998 ، 4200 تومان به شرکت ها و افراد دیگر برای واردات لاستیک داده شده بود ، اما برخی از این شرکت ها از واردات این لاستیک خودداری کردند. دولت سال گذشته به آنها این فرصت را داد تا دو بار اقدام کنند ، اما شرکت ها نیز از از دست دادن لاستیک خودداری کردند. اما سرانجام ، در اواخر بهار ، بسیاری از این شرکت ها واردات و توزیع کالاها در بازار را آغاز کردند که منجر به افزایش سه قیمت در بازار شد.
از طرف دیگر ، بعضی از لاستیک ها با قیمت بسیار کمتری به دست مصرف کننده می رسند زیرا از همان خارج با همان 4200 تومان از خارج می آیند ، اما لاستیک های خانگی دیگر با قیمت بالاتر از لاستیک وارد شده بیش از 4200 تومان به دلیل اصلی ارائه می شوند و وارد می شوند کشوری با نصف قیمت و شخص ثالث تایرها خارجی هستند و به عنوان آخرین چاره وارد کشور شده اند و نیمی از قیمت هستند. واضح است که مصرف کنندگان به دلیل رشد اقتصادی کشور و کاهش قدرت خرید به دنبال لاستیک های ارزان تر هستند.
به دلیل هزینه بالای لاستیک
در حال حاضر ، مشکلی در تهیه محصولات لاستیکی وجود ندارد و چیزهای زیادی در انبار وجود دارد ، اما نیاز به واردات هنوز مهم است. 60٪ از تجهیزات لاستیکی وارد می شود و 40٪ باقیمانده باید صادر شود. در نتیجه کسر دلار 4200 تومانی لاستیک های سنگین خودرو از 3 میلیون و 500 هزار تومان به 8 میلیون تومان افزایش یافته است. اگرچه قیمت لاستیک آزاد شده است و انتظار می رود روش توزیع کارایی بیشتری داشته باشد ، اما روش توزیع هنوز در مورد گران بودن یا نبودن محصول در بازار مشکلاتی دارد. با این حال ، سید جواد حسینی-کیا ، نایب رئیس کمیته قانونگذاری و معدن ، با بیان اینکه ظرفیت تولید تایر کشور بیش از تقاضای بازار است ، اظهار داشت: این روند کند می شود ، اما بخشی از فرایند تولید فراتر از نیاز داخلی است.
تولیدکنندگان لاستیک می توانند با افزایش کارایی ، در دسترس بودن لاستیک در بازار را افزایش دهند. با تشخیص این موضوع ، درختان سنگی غیر منقول ایده آل هستند. پاسخهای زیادی از جمله ثبت نام در سیستم لاستیک فاش شد ، حسینی کیا پیشنهاد دیگری را ارائه داد: “از آنجا که توانایی ساخت لاستیک در خانه مطابق با نیازهای ملی است ، وجود التهاب و تلاطم در منطقه نشانه عدم کارایی و توزیع. “از ابتدای کار تا پایان مصرف کننده با ثبت اطلاعات تجاری و فروش با تولید کنندگان در تمام شرکت های خرده فروشی.”
با وجود انتقادات گسترده از لاستیک های کشور ، ابوالفضل تنها ، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر ، گفت که از نظر حمل و نقل عمومی ، ایران سال گذشته 21 میلیون لاستیک برای وسایل نقلیه داخلی خواستار شد ، که خوشبختانه این روش 22 تولید کننده آنها است. اینجا . اما این همه ماجرا نیست و تولید از هر نظر کافی نیست. در مناطق کم جمعیت ، تولید داخل از کارآیی کمتری برخوردار است و آمارها نشان می دهد که به طور متوسط ، بازار فوتبال کشور 75٪ داخلی و 25٪ صادرات است. خودروهای دارای بالاترین رتبه در کشور مانند پراید ، پژو ، سمند و خودروهای چینی مشکلی برای تهیه لاستیک ندارند و طبق گفته سازندگان ، 100٪ نیاز این بخش از طریق تولیدات داخلی تأمین می شود. دو نوع لاستیک مورد علاقه و سنگین وجود دارد که خودروهای سنگین هستند که قدیمی ترین خودروهای ایران هستند و ناوگان بزرگی از کشتی های باری را تشکیل می دهند. ایران بیش از آنچه کشور می خواهد بر تولید لاستیک های تخت کنترل دارد اما در سال های اخیر تقریباً به یک سوم تولید تایرهای داخلی در تایرهای گرد رسیده ایم و دو سوم آن از طریق واردات تحویل می شود.
آزمایش در بهبود بازار لاستیک اشتباه است
بدیهی است که فراز و نشیب های رانندگی در بازار این بار در زمان لاستیک مورد توجه قرار گرفته است. گفته می شود که امسال یکی از کارخانه ها خط لاستیکی را در اطراف کامیون های بزرگ ایجاد کرده و قادر به تأمین 25٪ از نیاز کشور است ، تا ایران نیمی از لاستیک های سنگین جهان را تولید و به فروش برساند. یک سال از آغاز آزمایشات کارخانه می گذرد و انتظار می رود امسال تولید این محصولات در بازار آغاز شود. در نتیجه ، سال گذشته ، وزارت صمت واردات لاستیک سنگین و لاستیک مسافری را در خطوط 13 ، 14 و 15 کامیون ممنوع کرد زیرا کشور بیش از نوشیدنی دارد. بنابراین صنعت داخلی به دلیل کمبود بازار از ساخت زیاد لاستیک جلوگیری می کند. ابوالفضل تنها ، سخنگوی ائتلاف تایر ، معتقد است که در برخی موارد نیازی به وارد کردن لاستیک نداریم و محصولات داخلی نیازهای ملی را برآورده می کنند. “اگر واردات تایر و لاستیک خارجی از سایر کشورهای جهان گسترش یابد ، تولیدکنندگان داخلی نمی توانند برای ادامه تولید کشور رقابت کنند ، زیرا شرکت های خارجی بیشترین تولید را در جهان دارند و بنابراین قیمت های بسیار پایین دارند.”
سیم تایر به عقب برمی گردد
انجمن تولیدکنندگان تایر معتقد است که ما نیازی به وارد کردن لاستیک از کشورهای دیگر به ویژه در بخش سواران نداریم ، اما انجمن واردکنندگان تایر اعلام کرده است که ادامه این روش خط خریدار را بازگرداند. این بند ناف در سال 1998 ساخته شده است و هنوز هم کمی قابل مشاهده است. محمد میرعابدینی ، دبیر انجمن واردکنندگان تایر ، گفت که برآورد می شود ایران سالانه حدود 400 تا 450 هزار تن به لاستیک های سبک و سنگین احتیاج دارد ، در حالی که 250 هزار تن از طریق داخلی و 150 هزار تن از طریق قاچاق و حمل و نقل دولتی. نیاز به لاستیک تا 30 تا 35 درصد حمل 70 تا 75 درصد لاستیک سنگین است.
یکی از مشکلات بازار لاستیک حجم آن است که در لاستیک های سنگین نمایان می شود. تمرکز داستان بر روی توزیع 4200 تومانی است که شرکت های دیگر در آن زمان دریافت کرده اند ، اما کالایی وارد کشور نشده است. در نتیجه ، دولت آخرین فرصت را برای واردات کالا به دریافت کنندگان کالا داد ، که میرعابدینی توضیح می دهد: “دولت به آنها در چند قسط برای تأمین نیاز آنها مهلت داد ، که شرکت های دیگر این کار را نکردند. به همین دلیل ، ما با سه نوع لاستیک ساخته شده از کشورهای صنعتی. وارداتی از قیمت صرافی نیمای ، تایرهایی که با قیمت ارز نیمای همراه شده اند و تایرهایی که با قیمت 4200 تومان صادر شده اند. “با این حال ، همه خریداران به دنبال لاستیک ارزان یا وارداتی برای تومان 4200 “
لاستیک های صادراتی از سال گذشته به ویژه در لاستیک های سنگین با افت شدیدی روبرو شده اند که ارقام کاهش 70 درصدی را نشان می دهد. به گفته واردکنندگان ، سوارکاران یا رانندگان نیز به دلیل تعرفه 40 درصدی و افزایش 9 درصدی مایل به واردات نیستند که نتایج آن طی 4 تا 5 ماه آینده در لاستیک آنها منعکس می شود.
عابدینی در این باره می گوید: “سال گذشته که واردات بسیار کم بود ، شاهد افزایش قیمت لاستیک در حدود 105٪ بودیم. امسال به دلیل نابرابری بین بازار و تقاضا ، انتظار می رود در سال 1998 شاهد همین گروه ها باشند. خرید لاستیک در این کشور. به همین دلایل ، چون آمار ثبت نام امسال به اندازه سال گذشته نیست ، انتظار می رود 30٪ قوانین مانند سالهای گذشته رعایت نشود ، زیرا تنظیم کننده ها اغلب سهام را با خسارات زیادی در سیستم وجود دارد. کل “تجارت به تجار آسیب می رساند و از ورود خارجی آنها جلوگیری می کند.”
مقایسه نشان می دهد که هزینه ساخت لاستیک در مقایسه با صادرات کمتر است. هزینه ساخت یک توپ لاستیکی معمولاً 2 دلار برای هر کیلوگرم است. از طرف دیگر ، تولید تایرهای خارجی بیش از 2 دلار هزینه دارد.
عباس سماواتی ، عضو اتحادیه فروشندگان لاستیک ، گفت: “در سال 1998 ، اعتراضات زیادی از طرف رانندگان صورت گرفت ، عمدتا به دلیل مشکلات لاستیک.” در همان سال ، قیمت لاستیک تایر افزایش یافت و واردکنندگان از وارد کردن لاستیک خودداری کردند. از طرف دیگر ، تکثیر لاستیک ها مشکلاتی را برای ادامه زنجیره تامین ایجاد کرده است. دولت نمی خواهد کشور رونق بگیرد و می خواهد بازار سیاه ادامه داشته باشد ، زیرا حدود 10 کارخانه لاستیک سازی در کشور وجود دارد و آنها وارد کشور می شوند. تعرفه های بالای واردات روی لاستیک منجر به گسترش قاچاق کالا شده است که 40٪ بازار را به ارمغان می آورد. “سهم تولید داخلی 40٪ و سهم صادرات 20٪ است.”
انتهای پیام