درباره ذخیرهگاه زیست کره دنا چه میدانید؟ https://moonnews.ir/درباره-ذخیرهگاه-زیست-کره-دنا-چه-مید/ ماه نیوز Thu, 11 Feb 2021 01:44:15 0000 اجتماعی https://moonnews.ir/درباره-ذخیرهگاه-زیست-کره-دنا-چه-مید/ در ژوئن 2011 ، ذخیره گاه زیست کره دنا به عنوان دهمین ذخیره گاه زیست کره کشور و 550مین ذخیره گاه زیست کره در جهان با مساحت 255،537 هکتار با حضور نمایندگان یونسکو و مقامات کشوری و استانی به ثبت رسید. به گزارش ماه نیوز ، ذخیره گاه زیست کره دنا در غرب کشور و …
در ژوئن 2011 ، ذخیره گاه زیست کره دنا به عنوان دهمین ذخیره گاه زیست کره کشور و 550مین ذخیره گاه زیست کره در جهان با مساحت 255،537 هکتار با حضور نمایندگان یونسکو و مقامات کشوری و استانی به ثبت رسید.
به گزارش ماه نیوز ، ذخیره گاه زیست کره دنا در غرب کشور و در وسط کوههای زاگرس در استان های کاگگلوه و بوئر-احمد ، اصفهان و چهارمحال بختیاری واقع شده است. از چهار منطقه سازمان حفاظت محیط زیست ، این ذخایر در دسته مناطق حفاظت شده دنا شرقی ، پارک ملی دنا ، پادانا سمیرم ، خرم ناز قرار دارد و بخشی از منطقه آزاد در شبکه جهانی شکار است ، این منطقه یک منطقه شکار است.
به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ، این ذخیرهگاه یکی از با ارزش ترین مکانها در جهان از نظر غنی سازی زیستی است و مهمترین پدیده طبیعی این ذخیرهگاه شته کوه است که مانند دیواری عظیم از غرب به جنوب غربی گسترش یافته است. طول km0 km. با بیش از 4000 قله 0،000 ، یکی از مناطق کوهستانی با ارزش در کشور و منطقه محسوب می شود. این منطقه شامل بخش قابل توجهی از منابع رودخانه بزرگ کارون و همچنین بخشی از مخزن رودخانه Daze است.
ذخایر زیست کره دنا از تنوع زیستی متنوع و ارزشمندی برخوردار است. این منطقه 1201 گونه گیاهی و 554٪ از 642 ریشه گیاهی را در ایران تشکیل می دهد. حدود 860 گونه گیاهی از 6376 جنس از 73 خانواده گیاهی این ذخیره شناخته شده است که از این تعداد حدود 20٪ گونه های بومی است.
گونه های جنگل بلوط ، پسته و زالزالک سه گروه از گونه های جنگلی دنا هستند.علاوه بر این ، 16.2 درصد از گونه 7502 گونه گیاهی در ایران منطقه را تشکیل می دهد و تعداد گونه های بومی بومی دنا از تعداد گونه های بومی در 45 کشور بیشتر است.
بیش از یک هفتم گونه های گیاهی ایران در منطقه حفاظت شده دنا زندگی می کنند و این منطقه دارای شهرت ملی و بین المللی است. در دامنه های جنوبی و غربی رشته کوه دنا تا 2900 متر ، جنگل بلوط همه جا را پوشانده است و در این بین گونه های جنگلی مانند گشنیز ، کیکوم ، ارژن ، زالزالک و بادام را می توان در مناطق و ارتفاعات مختلف مشاهده کرد. در ارتفاع 2900 متری بالاتر ، جنگل بلوط بیش از حد رشد کرده و بوته های ارجان ، “گون” و درختان سرو دیده می شود.
از ارتفاعات بالای 3400 متر به بالا ، شاهد رشد گیاهان و بوته ها هستیم. از ارتفاع 4000 متری بالاتر ، گیاهان کوچک و زیبایی در مجاورت صخره ای و پناهگاه های صخره ای دیده می شوند که خود را از باد شدید محافظت کرده اند.
طبق آژانس حفاظت از محیط زیست ، تنوع این حیوانات ذخیره شده از ویژگی های ارزشمند آن است. وجود حیواناتی مانند پرندگان شکاری مانند بز و طاووس ، سنجاب ایرانی ، خرس قهوه ای ، گرگ ، پلنگ ، کبک ، عقاب طلایی ، عقاب ، کولی کوچک و بزرگ پشت ، زمینه از نظر تنوع حیوانات تغییر کرده است.
جمعیت این ذخیرهگاه بیش از 0 روستا است و مشاغل اصلی مردم کشاورزی ، باغداری و دامداری است.
به گزارش ماه نیوز ، یکی از راه های به خطر انداختن این ذخیره ارزشمند زیست کره ساخت جاده است. سال 94 ، فاز اول پروژه تعریض جاده یاسوج- سی سختات ؛ جاده های کوهستانی که از منطقه حفاظت شده در قسمت شمالی کشور می گذرد ، صحنه عملیاتی بود که در آن واکنش سازمان حفاظت از محیط زیست به قطع درختان بلوط واکنش نشان داد و رئیس وقت بویراحمد اداره محیط زیست شهرستان گفت: جاده سیساخات بدون اجازه محیط زیست احداث شده است. در سال 2017 ، مجوزی از سوی سازمان حفاظت از جوی برای گسترش و حفاظت از این محور صادر شد ، اما تعداد درختان بلوط قطع شده در اجرای این پروژه از حداکثر تعیین شده بر اساس این گزارش ارزیابی فراتر رفت. این پروژه و در حال حاضر فاز دوم پروژه برای تعریض جاده یاسوج- سی سختات مهم است.
انتهای پیام